dissabte, 18 d’agost del 2012

El imperio de las mentiras, Steve Sem-Sandberg, Literatura Mondadori

Possiblement no es un gran llibre però si que es un llibre gran, es un "totxo" de mes de 600 pàgines massa denses en la descripció.
No es una novel.la, mes aviat es un assaig sobre la vida i desgracies dels habitants jueus del gueto de Lódz, Polònia, durant la segona guerra.
El llibre es dur i cruel i sobretot sobta per el que els propis jueus varen ser capaços de fer i de fer se a si mateixos sense tenir capacitat de revolta ni de lluita.
Ells mateixos s'estableixen com a policia que castiga als seus propis ciutadans amb una suposada política d'evitar que els alemanys ho fessin pitjor. La realitat es que, a la fí els Alemanys els mataven igual però els Jueus vivien una certa ficció voluntària.
Al final el llibre se m'ha fet un xic pesat per la quantitat d'informació però he d'admetre que el que explica es realment molt interessant.
Es un llibre recomanable per els qui ens agrada la història i el que hi podreu descobrir us pot obrir els ulls com a plats.
L'autor, deliberadament no ha volgut reduir el contingut perquè de fet segur que hi ha milers de pàgines que encara es podrien escriure.
BBB

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada