dissabte, 17 de desembre del 2011

Només per a gegants, Gabi Martínez, Amsterdam

Aquest llibre es una mica estrany. El protagonista va ser un home molt estrany. Tot es molt estrany però no deixa de ser una història real.
Jordi Magraner va ser un home especial. Especial en la seva manera de ser, especial en el seu projecte de vida: descobrir el ieti!!, especial en el lloc on va decidir viure, Afganistan i finalment especial per la seva mort mai no aclarida.
L'autor, Gabi Martínez ha intentat, sense èxit, descobrir el que va passar. Al final tenim una família desfeta, menys preuada per les institucions franceses i espanyoles i un crim no resolt.
Tampoc estic segur d'entendre la obsessió d'en Jordi Magraner per descobrir el ieti quan ell mateix ja sabia que no el trobaria. Crec que en Jordi vivia obsessionat per les seves obsessions, las que fossin.
El llibre no es cap joia literària per el meu gust però si un document força interessant per descobrir una mica mes un país com Afganistan.
Jo el recomano per el seu valor com a document.
En el fons en Jordi Magraner era un idealista e inconformista i la seva vida va ser molt difícil en defensa del seu projecte.
BBB 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada